INFORMAȚII -


Data evenimentului: 22.09.2015


Ora: Adunare 17:45 / Pornire 18:20


Locația de desfășurare: Oradea, Parcul Magnolie(pornire)

Traseu: Parcul Magnoliei, Str. Transilvaniei,  Bd-ul Dacia , Str, Petofi, Str. Republicii, Bd-ul Magheru, Str Sucevei, Bd-ul Decebal, Str, T. Vladimirescu , Piata Unirii - Ridicarea bicicletelor.


Organizatori:

Asociația Sportivă Probikers Bihor
 

Parteneri:

- Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara TRANSREGIO (TRANSREGIO)
- Primaria Municipiului Oradea
- S.C. Oradea Transport Local S.A. (OTL)


 De-a lungul traseului vor fi puncte de control al Politiei, iar marsul va fi asigurată de o mașină de intervenție al Jandameriei si Politiei.


Ce este Critical Mass? Este un eveniment început în San Francisco. Numele său a fost adoptat ca nume generic pentru toate evenimentele de acest tip. Se estimează că evenimente de tipul Critical Mass au loc în peste 325 de oraşe din lume. Este în general înţeles ca un efort de promovare a mijloacelor alternative de transport (nepoluante) şi de atragerea atenţiei asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc mijloace de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să folosească în comun drumurile cu mijloacele motorizate.

            Evenimentul reprezintă o întrunire a bicicliştilor. Ei circulă în grup pe străzi, care în mod normal sunt aglomerate de maşini, asiguraţi de poliţie, încercând să atragă atenţia asupra dreptului pe care îl are fiecare biciclist să circule pe stradă şi într-o oarecare măsură şi asupra poluării oraşului. Un obicei al Critical Mass-ului este că în intersecţiile mai mari, participanţii se opresc şi ridică bicicletele deasupra capului. Sloganul acestei întruniri este „Noi nu blocăm traficul; noi facem parte din trafic.”Bicicletele nu poluează!


Grupul țintă a evenimentului:
Facem apel întregii populaţii din Oradea, indiferent de sex, vârstă şi naţionalitate. Luăm legătura şi cu alte organizaţii non-guvernamentale din Oradea, ca să participe la acest eveniment să atragem atenţia împreună asupra poluări orașului şi mai ales a centrului.
Astfel beneficiarii acestui proiect sunt toţi locuitorii orașului Oradea direct sau indirect. Beneficiarii direcţi sunt cei care folosesc bicicleta şi astfel vor fii mai sanatoşi. Iar beneficiarii indirecţi sunt toţi locuitorii orașului, respirănd un aer mult mai curat şi vor putea circula cu vehiculele motorizate în condiţii mai puţin aglomerate.
 
Rezultatele estimate evenimentului:

 

Principalul rezultat al acestui eveniment este conştientizarea populaţiei în folosirea mijloacelor alternative de transport (nepoluante) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat. Toţi participanţii acestui eveniment vor simţi importanţa demonstraţiei şi datorită acestuia vor opta mai des la folosirea acestor mijloace de transport nepoluant.

Sponsori

 

 
 

 

Parteneri

 

 

Copyright 2015 by, Asociatia Probikers Bihor

probikers.ro

Toate drepturile rezervate

 

Created by Mediawork DS

Property of Veteran Media

 

Telefon: +40.766.416 718

Craciun Mircea - Odon

Telefon: +40.740.954 421

Kiss Sandor

email: office@probikers.ro

www.probikers.ro