Facebook

Până acum avem
36
înregistrați

Belotto

Belotto

Probikers Maraton 2016

Tour of Bihor
FreestylesportRO | HU
Mai sunt:

.: Concurs Cyclocross - DOJA CX 2016

În 2016 lărgim paleta evenimentelor și introducem un nou concurs în luna martie cu specific CYCLOCROSS. Datorită faptului că această ramură nu este foarte răspândită la noi și sunt puține biciclete specifice permitem participarea cu orice bicicleta de MTB sau Cyclocross

DATA: 20.03.2016

ORGANIZATORI: Asociația PROBIKERS Bihor

START-FINISH: ORADEA - Filegoria din Pădurea Gheorghe Doja, la capătul străzii Gh. Doja

TRASEU: Lungimea unie bucle a traseului este de aprox 2,5 km cu o diferență de nivel de 40m

BICICLETĂ RECOMANDATĂ: Cyclocross sau MTB

DESPRE CICLOCROS
Definiția de Ciclocross:  Probă ciclistă de fond în care concurenții străbat un traseu variat, prevăzut cu diferite obstacole. – Din fr. cyclo-cross. 

Ciclocrosul se distinge fata de celelalte feluri de ciclism in primul rand prin traseul pe care il propune. Cursa depaseste rareori 1 ora, si se desfasoara pe un circuit in intregime amenajat cu o lungime de circa 2-3 km. Traseul propune portiuni de teren accidentat, viraje rapide, obstacole naturale sau artificiale. Nu este neobisnuit ca un concurent sa fie nevoit sa coboare de pe bicicleta de 2-3 ori pe tur, pentru ca pur si simplu este mai rapida parcurgerea unei sectiuni prin alergare. Un traseu de ciclocros propune o mixtura de suprafete, de la simplu asfalt la portiuni de iarba, pamant sau noroi si nisip. Trecerea de la o suprafata la alta trebuie facuta cu grija, pentru ca fiecare are aderenta ei specifica. Captivant la un traseu de ciclocros este ca pe parcursul unei curse suprafata isi poate schimba caracteristicile. Spre exemplu, ceea ce la inceput arata ca un viraj simplu pe iarba, poate ajunge la sfarsitul zilei de antrenamente un viraj pe noroi, plin de santuri formate de trecerea de mai multe ori a concurentilor.
Obstacolele unui traseu de ciclocros pot fi elementele decisive intr-o cursa. In cele mai multe cazuri, acestea obliga ciclistul la datul jos de pe bicicleta.Printre acestea se numara scari, scanduri de 40 cm care trebuie sarite, santuri, radacini mari sau urcari scurte dar abrupte sau simple portiuni scurte plate care din cauza suprafetei lor nu mai pot fi abordate pe bicicleta. Un element distinctiv al traseului de ciclocros este zona de depanare sau schimbare a bicicletei. Pe parcursul unui traseu bicicleta poate deveni incarcata cu noroi si ea trebuie ori schimbata ori curatata.