BIHOR GO

 

Asociația Probikers Bihor revine cu un nou eveniment, un concurs MTB Marathon dedicat în special familiilor și amatorilor.

Program:
8.30 -9.30 Înregistrare
9.30 - 9.45 Ședință tehnică
10.00 START (la toate categoriile)
16.30 Premiere

Bihor GO 25 km
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=btwaxjxalivbyhxn
 

Categorii:
 

Family (minim 3 persoane)
Junior FETE sub 18 ani
Junior BAIETI sub 18 ani
FEMEI 19+
BĂRBAȚI 19 - 39
BĂRBAȚI 40+

Bihor GO 39 km
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=izszoyvyyrqsthow
 

Categorii:
 

FEMEI 19-39
FEMEI 40+
BĂRBAȚI 19 - 29
BĂRBAȚI 29 - 39
BĂRBAȚI 39 - 49
BĂRBAȚI 50+

În cazul în care într-o categorie nu se prezintă minim cinci participanți categoria respectivă se comasează cu categoria inferioară.
Casca obligatorie pentru toate categoriile!

Puncte de înscriere
Înscrierile se fac în Magazinele Freestylesport 1 (Str. Roman Ciorogariu, Nr 54), Freestylesport 2 (Str. Transilvaniei, Nr 8 - Parcul Magnoliei) sau la sediul asociației pe str. Ady Endre, Nr. 81

 

Taxa de înscriere
Pentru familii 5 RON/pers.
lndividual - 25km 10 RON
Individual - 39km 20 RON
Înscrierile se vor încheia în data de 05/10/2012
 

 

Traseul  25 km

Cu pornire de la Ștrandul Municipal, urcă pe porțiunea de asfalt pe strada Piatra Craiului, continuând pe strada Emil Isac, atingând zona releelor. De aici traseul continuă pe creasta dealului cu vedere – panoramă – în partea dreapta pe Crișul Repede, iar pe partea stânga livezile Oradiei. La un moment dat traseul va ajunge pe strada Gheorghe Doja și se va intra în pădurea Oradiei. După aproximativ 2 km se iese de pe drumul principal din pădure și se continuă pe un drum forestier până la ieșirea din pădure. Traseul se continuă pe un deal, ajungând în centrul satului Uileacu de Munte.

De la Uileacu de Munte la Paleu, traseul urmărește drumul de legătura între cele două sate printre grădinile oamenilor. În Paleu se intră pe asfalt, se trece pe lângă lacul Paleu și se va urca pe panta către Săldăbagiu. Se străbate localitatea și se coboară în viteza spre lacul Săldăbagiu (Hanul Pescarilor). Se continuă traseul până la intersecția cu Gheorghe Doja iar aici după 20 m facem stânga pe strada Arinului, strada care leagă Gheorghe Doja și str. Adevărului.

Ultima porțiune de urcare este pe strada Arinului până în strada Sofiei iar de aici se coboară spre drumul pietruit până pe strada Piatra Craiului iar mai apoi spre Finish.

Traseul are o lungime de 25 km cu ascensiune totală de 433 m și se coboară asemenea 433 m. Traseul se dorește a se face cunoscut publicului larg și începătorilor reușindu-se a-se vedea zonele pitorești ale Oradiei și a dealurilor ei. Este un traseu ciclabil și după ploi.

Traseul  39 km

Este comun până la începutul intrării în pădurea Oradea, dar de aici cotește brusc în dreapta, urmărind poteca de la liziera pădurii, ieșind după ultimele case de pe strada Podgoriei, urmărind o coborâre abruptă în viteză șerpuind printre copaci iar apoi printr-o livadă până la intrare în satul Husasău de Criș. Se trece rapid în urcare pe la marginea satului urmând o urcare de 3 km în plină soare până sa ajunge din nou în pădure. După ce se intră în pădure traseul cotește la stânga și se intersectează cu drumul principal care străbate pădurea Oradiei. Aici se rulează în viteză pe o porțiune de 2 km după care se iese pe un drum secundar, unde cu mare atenție se va rula datorită pomilor care sunt ca niște jaloane. Se iese din pădure și se străbate cu suișuri și coborâri dealul până în centrul satului Uileacu de Munte. Urmează o secțiune comună cu traseul scurt dar în loc să facem stânga spre lacul Paleu, noi virăm la dreapta și după o coborâre scurtă urcăm pe un drum agricol până în strada Prunilor din Oradea. Ajunși aici coborâm până în strada Piersicilor unde facem stânga și urcăm din nou pe dealul care ne va îndruma spreSăldăbagiu de Munte. Iar de aici traseul este comun cu traseul scurt.

Caracteristici tehnice:

Total ascensiune este de 750 m și tot atât se coboară, la fel de ciclabil după ploaie. Prezintă elemente tehnice pentru nivel mediu.

Această competiție este adresată tuturor pasionaților de ciclism și se vrea să fie o alternativă viabilă la lipsa pistelor de biciclete din oraș și dorința pe viitor ca aceste trasee să fie amenajate și marcate permanent. Se lucrează la identificarea traseelor ciclabile de pe lângă Oradea și sperăm ca în primăvara cu începerea următorului sezon de ciclism să punem la dispoziție atât hărți cât și trasee marcate.

Așteptăm o implicare mai mare a administrației locale în acest proiect fiind o alternativă viabilă a lipsei pistelor din Oradea.

 

Sponsori

 

 
 

 

Parteneri

 

 

Copyright 2011 by, Asociatia Probikers Bihor

Probikers.ro

Toate drepturile rezervate

 

Created by Mediawork DS

Property of Veteran Media

 

Telefon: +40.766.416 718

Craciun Mircea - Odon

Telefon: +40.740.954 421

Kiss Sandor

email: office@probikers.ro

www.probikers.ro