CAMPIONATUL NAȚIONAL DE TRIALBIKE - PROBIKERS TRIAL GRAVITY FIGHTERS

Magyar nyelvű kiírás letöltése

 

În data de 20 septembrie Oradea intră din nou în centrul atenției comunității de Trial din România și nu numai. De-a lungul anilor orădenii și-au pus amprenta în acest sport și au câștigat un renume binemeritat în ochii Trial-iștilor din țară și din străinătate. În acest an în cadrul concursului sus-numit va fi organizat și Campionatul Național de Trial ceea ce reprezintă un fapt inedit în Oradea.

Datorită nivelului ridicat al competiție, al competitorilor și a atmosferei familiale acest eveniment este cel mai popular concurs de Trial din România la ora actuală, ajungând  în 2014 la a XII-a ediție. 

Anul acesta locația evenimentului s-a schimbat din nou, mutându-se în Parcul 1 Decembrie, un loc foarte cunoscut și  frecventat de către orădenii de toate vârstele. Evenimentul  se încadrează în Săptămâna Mobilității, iar Primăria Municipiului Oradea devine partenerul nostru principal, cu care sperăm să avem o colaborare de lungă durată.

Traseele sunt într-o continuă creștere sub mâna crew-ului „Oradea Power Team”, iar după cum v-am obișnuit spectacolul și provocările vor fi garantate la fiecare categorie.

Organizatorii se așteaptă la mai mulți spectatori și participanți decât în anii precedenți, atât din țară cât și din străinătate, oferindu-le și de această dată multe surprize și produse oferite de sponsori și parteneri!

Vă așteptăm cu drag la Oradea pe 20 septembrie pentru o „ gustare” de neuitat pe două roți – Trial Gravity Fighters – ediția II.

 

Organizatori:

Asociația Probikers Bihor, Federația Română de Ciclism

 

Parteneri:

Primăria Municipiului Oradea, Oradea Transport Local, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară TRANSREGIO, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea (BRECO)

 

Locația evenimentului:
• Parcul 1 Decembrie Oradea

Data evenimentului:
• 19. 09. 2014 - 20.09.2014
 

Programul evenimentului:

 

19. 09. 2014

16:00 - Antrenamente libere

19:00 - Ședință tehnică

 

20.09.2014

• până la 9.50 Înscriere Race
• 10.00 START CONCURS RACE
• 12.30 FINISH (race)

• până la 12.20 Înscriere Juniori 26”
• 13.00 START CONCURS JUNIORI 26”
• 15.00 FINISH (juniori 26”)

• până la 14.50 Înscriere Elite 26”
• 15.30 START CONCURS ELITE 26”
• 17.30 FINISH (elite 26”)

• 17:00 Festivitatea de premiere

 

DIN CAUZA NUMĂRULUI REDUS DE CONCURENȚI 20ÎN ACEST AN SE VA ANULA CATEGORIILE RESPECTIVE. ÎN CAZUL UNOR SCHIMBĂRI ULTERIOARE VOM REVENI CU DETALII. DEOCAMDATĂ NU AVEM NICI UN CONCURENT LICENȚIAT ÎN CATEGORIA DE 20”.

 

CAZARE

Hotel Continental Oradea - începând de la 140 RON camera dublă, cu mic dejun

 

Adresă:
Aleea Ștrandului NR. 1
410051 ORADEA , BIHOR
Telefon : +4 0372 598 800
Fax : +4 0372 598 801

Alte pensiuni și hoteluri din Oradea:
http://www.pensiunioradea.ro/

ÎNSCRIERE
Înscrierea se va face pe bază C.I. completând un formular de înscriere. Taxa de participare este de 40 RON pentru toate categoriile.

 

Tricourile și masa caldă oferită sunt puse la dispoziția competitorilor în mod gratuit, de către  Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea (BRECO), prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria- România 2007- 2013, în contextul Zilei Cooperării Europene 2014!

 

PREMIERE

Vor fi premiați primii trei concurenți în fiecare categorie în plus va fi denumit și premiat Campionul Național.

 

REGULAMENT
- Concurenţii cu vârste cuprinse între 14-18 ani, au nevoie de acordul părinţilor pentru a participa la concurs.
- CASCA DE PROTECŢIE este OBLIGATORIE!
- Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru starea ulterioară a bicicletelor.

- Distanţa cursei trebuie parcursă în durata de timp acordată şi decisă de organizatori.
- Toţi concurenţii sunt obligaţi să se înregistreze la cortul de informaţii
- Toţi concurenţii trebuie să dea în scris (să ateste) participarea lor la concurs pe propria răspundere .
- Comportamentul neadecvat faţă de restul concurenţilor duce la descalificarea din concurs.
- Nerespectarea acestora şi neîndeplinirea întregii lungimi a traseului duc la descalificarea din concurs.

 

Durata concursului
• Este intervalul de timp stabilit de arbitrii si organizatorul concursului pentru parcurgerea traseelor pentru fiecare categorie (depinde de mumarul concurentilor, traseelor si numarul turelor).

Biletul de punctaj
• La inscriere toti concurentii vor primi un bilet care contine un tabel, cu nr sectiunilor, si a punctajelor acumulate pe sectiuni/trasee. La intarea in fiecare traseu asta trebuie dat la arbitru traseului cine o sa completeaza cu punctele obtinute.

• La sfarsitul concursului (dupa ce ati parcurs toate traseele de cate ori a fost stabilit) cu biletul de punctaj va prezentati la locul de inscriere, unde o sa primiti un timp. Asta o sa fie timpul vostru , care este important in cazul in care mai sunt concurenti cu aceeasi punctaj.

• Biletele trebuie predate obligatorii, Daca nu se preda, la rezultate se trece ABANDONAT.

Reguli / Arbitri / Punctaje de penalizare
• Fiecare sectiune are un arbitru, la cine se preda biletelul de punctaj inainte de a intra pe traseu. Arbitrul nu are obligatia de a explica unde si cum este traseul (asta se face inainte de a intra pe traseu) doar a arata punctele acumulate si a spune timpul ramas.

• Arbitrii trebuie sa fie respectati de catre participanti, in timpul ce participantul nu are aceeasi parere despre punctaj cu arbitrul, arbitrul decide.

• Intrarea in traseu, startul, se poate depasi numai de o singura data, incat persoana respectiva a intrat deja in traseu, nu mai are voie sa depaseasca inca o data linia de start.

• In cazul trasului de bicicleta, participantul are voie sa tina cu mana numai ghidonul.

• Ii interzis in timpul participarii pe trasee a persoanelor care concureaza sa primeasca ajutor, sfat (de la prieteni sau spectatori). Daca acestia nu respecta regula, vor fi pedepsiti cu 10 puncte de penalizare (putem fi mai dinamici, avertizari etc. totul depinde de arbitru).

• Sprijinitul (cu toate accescoriile bicicletei (IN AFARA DE CAUCIUCURI) sau cu orice parte a corpului sub Sold) se pedepseste cu 1 punct de penalizare.(Peste sold...mana, umar, casca etc. se pedepsete cu 5 puncte de penalizare). (vorbim despre sprijinit, nu despre atingere, , mici miscari sarituri max.1-3 cm nu se puncteaza in plus – depinde de bunavointa arbitrului

• Incat pers. respectiva pune un picior jos pe obstacol, in timpul cand se afla pe traseu, va fi pedepsit cu 1 punct de penalizare. Daca pers. respectiva pune amandoua picioarele jos, va fii pedepsit cu 5 puncte de penalizare.

• Daca participantul cade pe aparator(rock ring/ bashguard) si in timpul acesta pune si un picior jos pe obstacol, se pedepseste cu 2 puncte de penalizare.

• Timpul respectiv de 2.30 min pe cursul unui traseu, daca este depasit, fiecare inceput de 15 sec. se pedepseste cu 1 punct de penalizare. EX: 2:31 sau 45 = 1pct; 2:46 = 2pct (in cazul in care s masoara si timpul pe trasee – depinde de organizatori)

• Iesirea peste panglica traseului se pedepseste cu 5 puncte de penalizare. Incat participantul trece cu roatile peste panglica (in aer sau obstacol) este pedepsit cu 5 puncte de penalizare, dar are voie sa treaca cu rotile peste panglica pana la masura axurilor din centrul rotii.

• Participantul are voie sa intinda panglica, dar daca aceasta se rupe, participantul va fi pedepsit cu 5 puncte de penalizare.

• Traseele vor fi marcate si cu sageti colorate numite si porti(doua sageti = o poarta) printre care trebuie sa treaca concurentul. Portile vor fi numerotate de la 1 la .... la fiecare traseu astfel aratand directia traseului si care poarta urmeaza, iar culorile reprezinta categoria. Concurentul trebuie sa treaca intre sageti daca nu se pedepseste cu 5 puncte de penalizare. Peste o poarta numai odata se poate trece se pedepseste cu 5 puncte de penalizare

• In timp ce participantul pune un picior jos, bicicleta trebuie sa ramana intre picioare, incat acesta muta un picior pe partea cealalta a bicicletei(ex.: isi muta piciorul stang pe partea dreapta a bicicletei) va fii pedepsit cu 5 puncte de penalizare.

• Participantul daca pune piciorul peste panglica, se pedepseste cu 1 punct de penalizare... ATENTIE daca bicicleta este atat inclinata (la calcarea inafara a traseului), incat axurile de roata trece peste pamblica, se pedepseste cu 5 puncte de penalizare, fiind iesirea din traseu...!

• Participantul care implineste 5 puncte de penalizare pe un traseu, si e deacord cu parerea arbitrului, trebuie sa paraseasca traseul.


Eveniment Facebook

https://www.facebook.com/events/614517188646106/

 

Sponsori

 

 
 

 

Parteneri

 

 

Copyright 2011 by, Asociatia Probikers Bihor

Probikers.ro

Toate drepturile rezervate

 

Created by Mediawork DS

Property of Veteran Media

 

Telefon: +40.766.416 718

Craciun Mircea - Odon

Telefon: +40.740.954 421

Kiss Sandor

email: office@probikers.ro

www.probikers.ro