CRITICAL MASS

Magyar nyelvű kiírás letöltése

 

Ce este Critical Mass?

Este un eveniment început în San Francisco acum 22 de ani în 1992. Numele său a fost adoptat ca nume general pentru toate evenimentele de acest tip care au început să apară în aceeaşi perioadă şi în alte oraşe. Se estimează că evenimente de tipul Critical Mass au loc în peste 325 de oraşe din lume. Este în general înţeles ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nepoluante) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat. Circulaţia cu biciclete nu numai că nu este poluantă dar e şi foarte sănătoasă. Dacă oamenii, care nu au neapărat nevoie de maşină pentru circulaţie folosesc biciclete, sau alte mijloace de transporturi, oraşul devine mai curat, cu un aer mai sănătos, care serveşte sănătatea tuturor Orădenilor.

 

Scopul evenimentului:

        Evenimentul reprezintă o întrunire a bicicliştilor. Ei circulă pe străzile orașului, escortați de poliţie, care în mod normal sunt aglomerate de maşini încercând să atragă atenţia asupra dreptului pe care îl are fiecare biciclist să circule pe stradă şi într-o oarecare măsură şi asupra poluării oraşului. Sloganul acestei întruniri este „Noi nu blocăm traficul; noi facem parte din trafic.”Bicicletele nu poluează! În România, Critical Mass are loc în cel puţin trei oraşe: în Bucureşti, în Timişoara și în Iași.

Din anul 2007 şi oraşul nostru face parte din rândul oraşelor unde este organizat acest eveniment, eveniment organizat anual de Asociaţia Pro Bikers Bihor. Din anul 2008 organizăm evenimentul în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție a Județului Bihor,  Primăria Municipiului Oradea şi Agenţia de Protecţia a Mediului Bihor; parteneriat pe care dorim să îl continuăm. Dacă în toamna anului trecut am avut participanți într-un număr de 600, în primăvara acestui an acest număr a crescut la aproximativ 1100-1200, demonstrația a fost cea mai reușită din România din punct de vedere al numărului participanților.


Grupul țintă a evenimentului:

Facem apel întregii populaţii din Oradea, indiferent de sex, vârstă şi naţionalitate. Luăm legătura şi cu alte organizaţii non-guvernamentale din Oradea, ca să participe la acest eveniment să atragem atenţia împreună asupra poluării orașului şi mai ales a centrului.

Astfel beneficiarii acestui proiect sunt toţi locuitorii orașului Oradea direct sau indirect.  Beneficiarii direcţi sunt cei care folosesc bicicleta şi astfel vor fii mai sănătoşi. Iar beneficiarii indirecţi sunt toţi locuitorii orașului, respirând un aer mult mai curat şi vor putea circula cu vehiculele motorizate în condiţii mai puţin aglomerate.

 

Rezultatele estimate evenimentului:

Principalul rezultat al acestui eveniment este conştientizarea populaţiei în folosireamijloacelor alternative de transport (nepoluante) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat. Toţi participanţii acestui eveniment vor simţi importanţa demonstraţiei şi datorită acestuia vor opta mai des la folosirea acestor mijloace de transport nepoluant.


Critical Mass 2014

          În toamna anului 2014 marșul bicicliștilor, Critical Mass se va ține în data de 21 Septembrie, duminică.

 

Ora: întâlnire la ora 17:30, START la ora 18:00

 

Organizatori: Asociația Sportivă Probikers Bihor

 

Parteneri: Primăria Municipiului Oradea, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară TRANSREGIO, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor, Inspectoratul Județean de Poliție Bihor, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea (BRECO)

 

Traseu Critical Mass Septembrie:

 Întâlnire în Parcul Magnoliei la ora 17:30 - str. Transilvaniei - Bulevardul Dacia - Bulevardul Decebal - Calea Matei Basarab - str. Avram Iancu - Piața Unirii - Platoul din fața Primăriei Municipiului Oradea

 

ATENȚIE!!

Datorită inaugurării pistei de biciclete Borș-Oradea, va fi un traseu secundar pentru cei care doresc să participe la Critical Mass, astfel: la ora 16:30 este întâlnirea în FAȚA PRIMĂRIEI BORȘ, și startul va avea loc la 17:00. Primii 100 de participanți care pornesc din localitatea Borș vor primi vestă reflectorizantă inscripționată oferită de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea (BRECO), prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România 2007-2013, în contextul Zilei Cooperării Europene 2014!

 

 

Sponsori

 

 
 

 

Parteneri

 

 

Copyright 2011 by, Asociatia Probikers Bihor

Probikers.ro

Toate drepturile rezervate

 

Created by Mediawork DS

Property of Veteran Media

 

Telefon: +40.766.416 718

Craciun Mircea - Odon

Telefon: +40.740.954 421

Kiss Sandor

email: office@probikers.ro

www.probikers.ro